ВПРОВАДЖЕННЯ КУРСУ «МУЗИЧНА КУЛЬТУРА ЄЛИСАВЕТГРАДЩИНИ» У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ МИСТЕЦЬКОГО СПРЯМУВАННЯ - Локарєва, Юлія Валеріанівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті висвітлюються актуальні питання функціонування унікального мистецького осередку – Єлисаветградщини на межі XIX–XX століть, здійснюється ретроспективний аналіз культурно-мистецького середовища у багатовекторній площині становлення театрального, хореографічного, образотворчого та архітектурного мистецтва; розвитку музичної культури у багатогранній палітрі фортепіанного, струнного, вокально-хорового виконавства, а також особливостей композиторської творчості у фокусі історико-стильових тенденцій ХХ ст.