АНАЛІЗ ПРОГРАМИ ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ КУРСАНТІВ ВІЙСЬКОВОЇ АКАДЕМІЇ США ВЕСТ-ПОЙНТ - Aнацький, Руслан Валерійович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
В роботі стверджується, що цінним прикладом організації фізичної підготовки в США, провідної країни НАТО, є Військова академія Вест-Пойнт. Фізична підготовка є потужним засобом навчання й виховання стійкості курсанта до стресу, його нормативної агресивності, впевненості в своїх силах і згуртованості військових підрозділів. У статті надано аналіз основних положень Програми з фізичної підготовки, яка є керівним документом в Військовій академії щодо фізичної підготовки курсантів протягом 47 місяців.