ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ЗАСАДИ СПОРТИВНОГО ТУРИЗМУ У ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ - Петрова, Альона Анатоліївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті проаналізовано визначення поняття спортивного туризму закордонними науковими школами та вітчизняними науковцями. Здійснено порівняльну характеристику трактування поняття. Визначено спільні та відмінні риси з метою окреслення змісту дисциплін зі спортивного туризму. Сформульовано основні напрями підготовки фахівців зі спортивно-оздоровчого туризму.