ЕКЗИСТЕНЦІАЛЬНИЙ ПІДХІД ЯК ЗАСІБ КОНЦЕПТУАЛЬНОЇ МОДЕРНІЗАЦІЇ СУЧАСНОЇ ВИЩОЇ МУЗИЧНОЇ ОСВІТИ - Холоденко, Вікторія Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Статтю присвячено вивченню змістовних характеристик екзистенціального підходу. Проаналізовано його фундаментальні положення, принципи, наукові трактування ключових понять: екзистенція, екзистенціалізм, екзистенціальний. Досліджено особливості сучасного розуміння екзистенціальних знань та їх практичного застосування в екзистенціальній педагогіці. З’ясовано, що екзистенціальний підхід має значний потенціал у модернізації сучасної вищої музичної освіти.