ВИКОРИСТАННЯ ЗАСОБІВ АРТ-ТЕРАПІЇ У ФОРМУВАННІ ЕМОЦІЙНОЇ СТІЙКОСТІ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ - Борщенко, Наталія Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглянуто проблему формування емоційної стійкості дітей дошкільного віку за допомогою використання засобів арт-терапії. Проаналізовано історичні аспекти розвитку арт-терапевтичних технік. Розглянуто педагогічний потенціал арт-терапії в розвитку особистості. Виокремлено напрямки проведення арт-терапевтичної роботи в закладах дошкільної освіти. Визначено особливості арт-терапевтичних технологій, окреслено шляхи їх практичного використання у формуванні емоційної стійкості дітей дошкільного віку.