СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНА РОБОТА З БАТЬКАМИ ІЗ СІМЕЙ ВИМУШЕНИХ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ - Гончар, Людмила Вікторівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Статтю присвячено висвітленню соціально-педагогічної роботи з батьками із сімей вимушених переселенців, спрямованої  на підвищення їх виховного потенціалу. Технологія підвищення виховного потенціалу батьків включає такі основні напрями, як: інформаційна спрямованість; терапевтична спрямованість; активно-творча спрямованість та принципи: гуманізації; особистісно орієнтованої спрямованості; суб’єкт-суб’єктної взаємодії; цілеспрямованості та цілісності; співробітництва і партнерства взаємин; превентивності.