ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ ВИКЛАДАЧІВ ЗВО ДО НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ТВОРЧОСТІ - Філоненко, Оксана Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті розкрито особливості підготовки майбутніх викладачів ЗВО до науково-педагогічної творчості в умовах магістерської підготовки. Встановлено, що для розвитку творчого підходу до професійної діяльності у майбутніх викладачів необхідно у вузі створювати умови для розвитку гнучкого продуктивного мислення, здатності до самовдосконалення, самоосвіти, рефлексії власної діяльності і її результатів, уяви, імпровізації, заснованої на знанні і інтуїції. Для ефективного здійснення даного процесу необхідно оптимізувати підготовку майбутніх викладачів, удосконалювати зміст, методи і форми освітньої діяльності у ЗВО.