СТРУКТУРА ЛІНГВОСАМООСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ЗВО - Шумський, Олександр Леонідович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті обґрунтовано, що однією з ключових умов ефективності підготовки здобувачів вищої освіти до лінгвосамоосвіти є створення лінгвосамоосвітнього середовища у ЗВО, структуру якого складають саморозвивальне та інформаційно-лінгвосамоосвітнє субсередовища. Розширення й насичення освітнього середовища елементами лінгвосамоосвіти трансформує його в саморозвивальне.