ДИРЕКТОР ШКОЛИ ЯК УЧИТЕЛЬ УЧИТЕЛІВ (НА МАТЕРІАЛІ ПРАКТИЧНОГО ДОСВІДУ ВАСИЛЯ СУХОМЛИНСЬКОГО ЯК ДИРЕКТОРА ПАВЛИСЬКОЇ ШКОЛИ) - Баранюк, Ірина Григорівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглядається один із важливих аспектів вивчення творчої спадщини Василя Сухомлинського, а саме: його роботи як директора школи, спрямованої на формування у вчителів високих професійних якостей. В. О. Сухомлинський наголошував, що поряд з такими важливими для професіоналізму вчителя якостями як розвинутий емоційний інтелект, любов до дітей, особливе значення має його глибокий інтерес до науки, яка лежить в основі навчального предмету.