ОСОБИСТІСНИЙ РОЗВИТОК МАЙБУТНЬОГО СПЕЦІАЛЬНОГО ПЕДАГОГА У ВИЩОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ: СОЦІАЛЬНИЙ АСПЕКТ - Лабенко, Олександр Віталійович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглянуто процес особистісного розвитку майбутнього спеціального педагога як взаємодію та взаємне проникнення трьох складових: соціальної, професійної та особистісно-моральної. Розкрито організаційні умови розвитку соціальної складової особистісного розвитку у вищому навчальному закладі. Наголошено, що творчий розвиток студента є пріоритетним показником особистісного розвитку, а творча діяльність – особливим способом життя.