ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАНЯ ДИСКУРСНОЇ ЕТИКИ СТАРШОКЛАСНИКІВ - Андрієць, Олена Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті проаналізовано наукову літературу з обраної проблеми, виокремлено складові формування дискурсної компетентності старшокласника, подано лінгвометодичний коментар до розвитку дискурсної етики сучасного учня та запропоновано різні види вправ (конструктивні, передкомунікативні, комунікативні), які, на думку автора, сприяють продуктивному засвоєнню мовних етикетних норм, формуванню йудосконаленню дискурсного мовлення сучасних випускників.