ПРИНЦИПИ ЗАСТОСУВАННЯ НАВЧАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНИХ СИТУАЦІЙ У ПРОЦЕСІ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ - Стрілець-Бабенко, Олена Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Автор зазначає принципи, на які спирається у процесі розробки та використання системи навчально-педагогічних ситуацій у підготовці майбутніх фахівців з соціальної роботи: проблемності, розвитку особистості в діяльності, ціннісно-орієнтованої діяльності, максимальної вмотивованості навчально-педагогічної ситуації, оптимальності, позитивної емоційної забарвленості, інтерактивності, рефлексивності.