ПРОБЛЕМА «САМО» ТА Я-КОНЦЕПЦІЯ У ДОЛІДЖЕННІ САМОПРЕЗЕНТАЦІЇ МАЙБУТНІХ ВИКЛАДАЧІВ ФІЛОЛОГІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ - Торбенко, Ірина Олексіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті здійснено теоретичний аналіз наукових підходів до вивчення проблеми «само-» та розкриття Я-концепції у дослідженні самопрезентації майбутніх викладачів філологічних спеціальностей. Розглянуто основні компоненти «Я-концепції» та установки особистості. Уточнено сутність поняття «самопрезентація» майбутніх викладачів-філологів як процес сприймання соціального середовища, а також формування образу «Я» та підтримки самооцінки.