НАЦІОНАЛЬНІ ОСНОВИ МУЗИЧНО-ЕСТЕТИЧНОГО ВИХОВАННЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ - Брилін, Борис Андрійович; Бриліна, Валентина Людвіківна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті зазначено, що основою педагогічної концепції є виховання, яке побудовано на національних джерелах народності. Національними основами засобів музично-естетичного вдосконалення вважаються знання фольклору, вітчизняної історії народної пісні, традиційної обрядовості, звичаїв народу, гідних для наслідування.