ФОРМУВАННЯ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОГО ТА ЕМОЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ МАЙБУТНЬОГО ДИПЛОМАТА ЯК СИНЕРГІЯ ПРОЦЕСУ САМОАКТУАЛІЗАЦІЇ - Балануца, Олександр Олександрович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглянуто проблему самоактуалізації майбутнього дипломата як реалізацію потенційних інтелектуальних і емоційно-ціннісних можливостей молодої людини, її здібностей, а також прагнення до внутрішньої синергії особистості. З’ясовано, що сформований у процесі професійної підготовки майбутніх дипломатів інтелектуальний та емоційний потенціал передбачає реалістичну, позитивно розвиваючу Я-концепцію. Вона забезпечує спрямованість на самоактуалізацію і реалізацію когнітивно-емоційної складової у професійній і соціальній діяльності.