ДИДАКТИЧНІ ЗАСАДИ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ (ОХОРОНА ПРАЦІ) - Гляненко, Катерина Андріївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті здійснено аналіз формування професійної компетентності через систему знань, умінь, предметних та соціальних навичок. Розглянуто проблему підготовки фахівців професійної освіти на засадах студентоцентрованого підходу, формування soft skills, таких особистісних характеристик, завдяки яким людина може успішно взаємодіяти в команді під час розв’язання будь-яких питань, вміти переконувати, презентувати та виступати публічно.