СЦЕНІЧНА КУЛЬТУРА СТУДЕНТА-ВОКАЛІСТА ЯК ФЕНОМЕН ФАХОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Іригіна, Світлана Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті відображено актуальність проблеми удосконалення професійної підготовки майбутніх учителів музичного мистецтва до сценічно виразної вокально-виконавської діяльності. Розкрито теоретичні аспекти проблеми формування сценічної культури. Висвітлено ґенезу уявлень щодо понять, які є її складовими. Обґрунтовано дефініцію поняття «сценічна культура майбутніх учителів музичного мистецтва». Багатоаспектність характеру цієї категорії знаходить своє втілення, крім вокальних показників, ще й у вияві естетичних, етичних, духовних якостей майбутніх учителів музичного мистецтва. Процес навчання студентів-вокалістів передбачає необхідність одночасної роботи щодо розвитку взаємопов'язаних і взаємозалежних музичних та акторських умінь.