ПЕДАГОГІЧНА КУЛЬТУРА МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА В ДИГІТАЛЬНОМУ ПРОСТОРІ - Сидоренко, Тетяна Дмитрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті виділено компоненти педагогічної культури (аксіологічний, когнітивно-технологічний, особистісно-творчий, комунікативний, світоглядний), запропоновано умови, які спонукають до успішного її формування, розвитку та вдосконалення, а саме: навчання в галузі підготовки майбутніх учителів музичного мистецтва повинно бути захоплюючим; підвищити ефективність педагогічної практики й пов’язати теоретичні заняття з практикою; забезпечити умови для розробки майбутнім учителем музичного мистецтва нових інноваційних рішень і використати свій досвід у їх впровадження; підтримати дигітальні інновації в навчальному процесі; формувати компетентності майбутнього вчителя музичного мистецтва щодо безпечної поведінки в цифровому просторі та потенційної небезпеки безвідповідального ставлення до використання мережі Інтернет та критичне мислення під час сприйняття інформації; вчити правилам інформаційної гігієни; залучати студентів до електронного музикування, що буде сприяти підвищенню інтересу до професійної діяльності.