ОСОБЛИВОСТІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ДО ПОСТАНОВКИ ХОРЕОГРАФІЧНИХ ТВОРІВ МАЛОЇ ФОРМИ В ПРОЦЕСІ ОСВОЄННЯ ДИСЦИПЛІНИ «МИСТЕЦТВО БАЛЕТМЕЙСТЕРА» - Волчукова, Вікторія Миколаївна; Тіщенко, Олена Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Мета курсу «Мистецтво балетмейстера» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 024 Хореографія пов’язана з набуттям постановчих компетенцій, а саме (навичок створення та постановки малих форм танцю для студентської молоді). У статті проаналізовано сучасні наукові дослідження з проблеми особливостей підготовки здобувачів вищої освіти до здійснення постановки малих форм танцю (соло, дуетів, тріо, квартетів, квінтетів, хореографічних мініатюр) в процесі освоєння дисципліни «Мистецтво балетмейстера», виявлені ефективні етапи постановчого процесу та їх характерні особливості, розглянуто термінологічний апарат дослідження.