САМООСВІТА ЯК ВАЖЛИВА УМОВА ПРОФЕСІЙНОГО СТАНОВЛЕННЯ МАГІСТРАНТА-МАЙБУТНЬОГО ВИКЛАДАЧА - Дубінка, Микола Михайлович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У роботі досліджено питання самоосвіти майбутнього викладача як педагогічної проблеми. Окреслено сутність поняття «самоосвіта», яке визначається як найважливіший вид діяльності, безперервний, свідомий, цілеспрямований процес особистісного та професійного зростання, спрямований на підвищення рівня професійної компетенції майбутнього викладача, розвиток професійно значущих якостей відповідно до соціальних вимог, умов професійної діяльності та власної програми розвитку. Визначено структуру та зміст самоосвіти, окреслено різні підходи розгляду проблеми, які узагальнено та показано пріоритетність того чи іншого напрямку.