УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ВЧИТЕЛЯ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ: МЕТОДИЧНИЙ АСПЕКТ - Проценко, Ірина Іванівна; Бикова, Марія Миколаївна; Кузьменко, Наталія Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті проаналізовано основні професійні компетентності вчителя закладів освіти у процесі науково-методологічної роботи. З′ясовано основні функції управління системою науково-методичної роботи. Визначено, що основною метою науково-методичної роботи у навчальному закладі є ріст рівня професійної компетентності вчителя і педагогічного колективу. Виявлено, що науково-методична робота є складовою частиною загальної системи підвищення кваліфікації педагогічних кадрів.