ДЕСЯТЬ ПРОФЕСІЙНИХ ЗАПОВІДЕЙ АМЕРИКАНСЬКИХ ВЧИТЕЛІВ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ ЯК ІНОЗЕМНОЇ - Булах, Валентина Петрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У даній статті, по-перше, ретельно аналізуються американські кодекси професійної етики та поведінки працівників системи освіти з метою чіткого розуміння цілей їх прийняття, їх цінностей, принципів і впливу на професійну поведінку вчителів в XXI столітті. По-друге, в ній докладно розглядаються найсуворіші американські дисциплінарні професійні санкції такі як призупинення та анулювання вчительських ліцензій, які застосовується до всіх працівників освіти, хто порушує етичні норми. По-третє, в ній надаються аргументи на користь включення академічного курсу професійної етики в навчальні програми українських коледжів і університетів, не дивлячись на існування глибоко суперечливою американського стереотипу в «не здатність навчити етиці».